Het is nu ma 24 sep, 2018 21:05


Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 
Auteur Bericht
Offline
 Berichttitel: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: zo 08 jun, 2014 18:09 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: ma 09 mei, 2011 15:48
Berichten: 269
Woonplaats: Losser
Ben aan het overwegen om over te schakelen naar de 65 amp dynamo met interne regelaar. Zijn er mensen mer ervaring met deze dynamo?

Greetzzz Henk.

_________________
HY '75
HY '77
C1
C4 Cactus.
Honda Pan `90


Share on FacebookShare on TwitterShare on DiggShare on DeliciousShare on Google+
Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: ma 09 jun, 2014 16:25 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: za 24 jul, 2004 15:33
Berichten: 937
Woonplaats: Didam Gld
Ik niet, maar wel interesse in verband met de toekomstige boordaccu.

gr Teun

_________________
Franse HY72 uit 1978
http://picasaweb.google.nl/tvbaaren/
http://nl.youtube.com/user/tvbaaren


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: ma 09 jun, 2014 20:39 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: ma 09 mei, 2011 15:48
Berichten: 269
Woonplaats: Losser
Die boord accu heb ik inmiddels , maar wat ik mij afvraag kun je de dynamo zonder pardon omzetten.?
Ik heb dus ergens iets van diodes zitten en las op het forum dat ze tegen 65 amp moeten kunnen.
Voordat ik het aanschaf wil ik het zeker weten wil vrijdag wanneer ik de hort op ga geen problemen hebben.
Greetzzz Henk.

_________________
HY '75
HY '77
C1
C4 Cactus.
Honda Pan `90


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: ma 09 jun, 2014 21:36 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: za 24 jul, 2004 15:33
Berichten: 937
Woonplaats: Didam Gld
goede vraag, weet ik zo niet, zelf heb ik een scheidingsrelais en geen diodebrug.

gr teun

_________________
Franse HY72 uit 1978
http://picasaweb.google.nl/tvbaaren/
http://nl.youtube.com/user/tvbaaren


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: vr 13 jun, 2014 19:29 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: ma 09 mei, 2011 15:48
Berichten: 269
Woonplaats: Losser
hmm een scheidingsrelais, maar eens na de vakantie kijken hoe dat werkt en wat het verschil is met een diodebrug.

Maar een wisselstroomdynamo van 65 ampere met interne regelaar lijkt me de gelijke aansluiting te hebben als een dynamo met externe aansluiting.

En ik zie bij de externe spanningsregelaar twee draden plus een aardedraad , is het voldoende om deze twee draden met elkaar te verbinden ( aardedraad laten zitten)

Uitgaande spanning dynamo zonder regelaar, gaat naar de externe regelaar met 1 draad en komt daar uit met een geregelde spanning (tweede draad) die naar de accu c.q. diodeblok of scheidings relais gaat,

Uitgaande spanning bij een dynamo met interne regelaar kan de draad rechtstreeks aangesloten worden op de accu c.q. diodeblok of scheidingsrelais. ( gebruik je de oude bedrading dan de twee draden van de externe regelaar met elkaar verbinden)

Klopt dit een beetje of zit ik er helemaal naast?

_________________
HY '75
HY '77
C1
C4 Cactus.
Honda Pan `90


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: vr 13 jun, 2014 19:56 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
 Profiel

Geregistreerd: zo 12 jul, 2009 22:17
Berichten: 566
1 van die 2 draden moet denk ik via contactslot. Om te zorgen dat bij stilstand de accu niet via dynamo leeg gaat.


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: vr 13 jun, 2014 20:19 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: ma 09 mei, 2011 15:48
Berichten: 269
Woonplaats: Losser
Dus bij een externe spanningsregelaar zit dat dus niet standaard?

_________________
HY '75
HY '77
C1
C4 Cactus.
Honda Pan `90


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: wo 18 jun, 2014 22:03 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: vr 05 nov, 2010 23:56
Berichten: 266
Woonplaats: 3landjespunt
Als je weet hoe een diodebrug werkt, mag je hier langskomen!! :D
want ik weet het na 2 jaar nog niet!! :P


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: wo 18 jun, 2014 22:53 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd: zo 31 okt, 2010 11:35
Berichten: 597
Woonplaats: Baarn
Helpen deze twee tekeningen?
Voor mij helder zo:


Bijlagen:
ImageUploadedByTapatalkHD1403124825.811348.jpg
ImageUploadedByTapatalkHD1403124825.811348.jpg [ 14.64 KiB | 7173 keer bekeken ]
ImageUploadedByTapatalkHD1403124815.394466.jpg
ImageUploadedByTapatalkHD1403124815.394466.jpg [ 22.84 KiB | 7173 keer bekeken ]

_________________
In de garage staat HY veilig, maar daarvoor is HY niet gemaakt...
Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: do 19 jun, 2014 22:56 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: vr 05 nov, 2010 23:56
Berichten: 266
Woonplaats: 3landjespunt
FerrHy schreef:
Helpen deze twee tekeningen?
Voor mij helder zo:


Ja en nee, snap het wel. alleen waar moet ik het dan op de brug aansluiten. dat is erg van belang!
er staan allemaal letter en dingen bij de aansluitingen!


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: vr 20 jun, 2014 0:00 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd: zo 31 okt, 2010 11:35
Berichten: 597
Woonplaats: Baarn
Post eens een foto van de aansluitingen.
Groeten, Ferry

_________________
In de garage staat HY veilig, maar daarvoor is HY niet gemaakt...


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: vr 20 jun, 2014 11:47 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
 WWW  Profiel

Geregistreerd: ma 19 mei, 2008 21:06
Berichten: 1248
Staat er op de brug geen schematje van de diodes?
Vaak kan je daaruit de aansluitingen met cijfertjes wel uit halen.

Het typenummer en merk even googlen levert vaak ook een aansluitschema op.


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: 65 Amp dynamo
BerichtGeplaatst: di 12 mei, 2015 22:16 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: ma 09 mei, 2011 15:48
Berichten: 269
Woonplaats: Losser
Het duurt even maar dan heb je ook wat :).
Inmiddels de 65 amp dynamo geinstallëerd met interne regelaar.
De B+ kon ik zo overzetten en voor de D+ heb ik een nieuwe draad getrokken met een lampje.

De oude B+ bedrading alleen losgekoppeld aan de dynamo zodat wanneer deze het begeeft de oude dynamo weer geinstalleerd kan worden.

_________________
HY '75
HY '77
C1
C4 Cactus.
Honda Pan `90


Omhoog
 

Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group